Maisto gamybos proceso tyrimo praktika


Įvadas. Įmonės apibūdinimas. Gaminamos produkcijos aprašas. Žaliavų tiekimas ir laikymas. Maisto gamybos technologijos. Įmonėje naudojami įrenginiai. Sanitarinė ir higieninė įmonės būklė. Rvasvt sistema įmonėje. Išvados. Literatūros šaltiniai. Priedai.


Prekybos įmonių aljansas „Aibė“ įkurtas 1999 m. Įmonėje dirba 89 žmonės.

Maisto žaliavos ir gatava produkcija yra laikoma tinkamai įrengtose patalpose, kuriuose yra

Skirtingų rūšių maistas yra laikomas atskirai. Visi produktai yra laikomi ant padėklų ir lentynų. Taip pat visos maisto žaliavos yra kruopščiai tikrinamos prieš joms patenkant į gamybą.

Dešros – pirma dedama liesa žaliava, tada pilama 1/3 ledo, suberiami fosfatiniai komponentai, nitritinė druska, baltyminiai mėsos pakaitalai. Sumaišoma. Supilama antras trečdalis ledo ir vėl sumaišoma iki 4-6◦C temp. Tada sudedama riebi žaliava, krakmolas, supilamas likęs ledas ir maišoma iki kol pasiekiama 12◦C temp. Paruoštas faršas dedamas į kimštuvo talpą ir formuojamos dešros iš atitinkamų žarnų.

Vyniotiniams mėsa išpjaustoma, pabarstoma druska ir pipirais, pridedama priedų (morkos, kmynai).

Žalia mėsa išpjaustoma ant išpjaustymo stalo. Tai kiaulienos kumpis, nugarinė, šoninė, sprandinė, karka ir t.t. Atskiriami valgomieji kiaulių subproduktai: kiaulių liežuviai, kepenys, širdys, kiaulių ausys, kiaulių kojos.

Įmonėje kepamas ,,Netikras zuikis‘‘. Tai kepsnys, gaminamas iš maltos mėsos, pyrago formos. Malta mėsa maišoma su smulkintu svogūnu, gardinama druska, pipirais ir gvazdikėliais.

Taip pat kepami vištienos sparneliai, blauzdelės ir krūtinėlės. Jie marinuojami su specialiais marinatais.

1. Darbuotojai privalo turėti ne mažiau kaip du švarių darbo drabužių komplektus.

9. Dirbantieji, naudojantys plovimo ir dezinfekacijos medžiagas bei plaunantys indus, privalo turėti vandeniui nelaidžią prijuostę ir gumines pirštines, kurios laikomos atskirai nuo kitų darbo drabužių.

10. Tualeto valymui turi būti skiriamas atskiras chalatas ir pirštinės.

13. Lankytojai, ekspeditoriai, tiekėjai į gamybos patalpas įleidžiami tik su lankomos įmonės darbo drabužiais arba specialia lankytojams skirta švaria apranga.

14. Darbo drabužiai gali būti skalbiami įmonėje buitine skalbimo mašina (skalbimo temperatūra ne mažesnė kaip 60°C) arba juos skalbia pagal sutartį skalbimo paslaugas teikianti įmonė.

Valymas ir dezinfekcija. Valymo tikslas – pašalinti maisto likučius ir riebalus. Valymas vyksta naudojant valymo skystį ir karštą vandenį. Norint gauti rezultatus reikalingas kruopštus trynimas ir šveitimas.

Dezinfekcijos tikslas yra bakterijų sunaikinimas iki saugaus lygio. Dezinfekcija vyksta naudojant dezinfekuojantį chemikalą ar karštą vandenį (> 82°C).

  • Microsoft Word 377 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 15 puslapių (1962 žodžiai)
  • Kolegija
  • Indre
  • Maisto gamybos proceso tyrimo praktika
    10 - 3 balsai (-ų)
Peržiūrėti darbą
Maisto gamybos proceso tyrimo praktika. (2018 m.). https://www.mokslobaze.lt/maisto-gamybos-proceso-tyrimo-praktika.html Peržiūrėta 2025 m. Balandžio 23 d. 20:43
×
74 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo