Būtinųjų programų ir rvasvt taikymas įmonėje



Įvadas. Darbuotojų schema. Darbuotojų grafikai. Rvasvt sistema. Būtinosios programos. Įmonės planas. Identifikavimas. Neatitiktys. Įmonės dokumentai. Gamybos aptarnavimas. Išvados.
Kiekvienai įmonei svarbiausia yra personalas, tai įmonės veidas. Jis užtikrina ilgalaikį įmonės klestėjimą. Labai svarbu yra atrinkti tinkamus darbuotojus, jie turi būti pareigingi, darbštūs, sąžiningi bei vertinti savo darbą.
Su visais darbuotojais sudarytos terminuotos darbo sutartys. Jie supažindinami su vidaus tvarkos taisyklėmis.
Yra 6 būtinosios programos, kurios taikomos siekiant užtikrinti saugią ir higienišką maisto tvarkymo įmonių aplinką, geros higienos praktikos laikymąsi. Už būtinąsias programas yra atsakingi asmenys :a) Patalpų ir teritorijų priežiūros programa – valytojab) Žaliavų, medžiagų ir gatavos produkcijos priežiūros programa- gamybos vadovasc) Įrangos priežiūros programa – gamybos vadovas (kilus nesklandumams iškviečia mechaniką)d) Personalo higienos priežiūros programa – gamybos vadovas e) Sanitarijos programa – gamybos vadovasf) Produkcijos sulaikymo ir pašalinimo iš rinkos programa – gamybos vadovas
planavimas, grindys, sienos, lubos, langai, durys, laiptai, apšvietimas, ventiliacija, patalpų atskyrimas, ženklinimas, atliekų šalinimas, darbuotojų „judėjimas“);
Mano įmonė įsikūrusi atokiau nuo gyvenamųjų namų, gamtoje, geras privažiavimas. Zonos išdėstytos taip, kad nesusikirstų keliai, tam, kad išvengti kryžminės taršos. Yra nustatyti darbuotojų „judėjimo“ keliai. Atliekos išnešamos laiku. Nuolatos plaunamos grindys, vėdinamos patalpos.
sudedamųjų dalių, pakavimo medžiagų, plovimui taikomų cheminių priemonių priėmimas iš tiekėjų, rūšiavimas, ženklinimas, laikymo sąlygos. Pagamintos produkcijos sandėliavimas, pateikimas vartotojui);
Mano įmonėje žaliavos perkamos iš patikimų tiekėjų. Svarbiausia, kad žaliavos būtų kokybiškos. Priimant žaliavas su kiekviena jų partija patikriname tiekėjų pristatomus dokumentus ( kokybės pažymėjimai, sąskaitos, faktūros) Žaliavos yra rūšiuojamos, skirtingos žaliavos laikomos atskirai, tinkamoje temperatūroje.
Personalo higienos priežiūros programa (personalo higienos kontrolė, lankytojų ir personalo įėjimo į maisto ruošimo patalpas kontrolė, higienos priemonės).
Mano įmonėje yra vykdoma vizualinė kontrolė ( gamybos vadovas tikrina ar darbuotojai kepurę, pirštines, aprangas. Taip pat yra vykdoma migracijos kontrolė (stebima, kad darbuotojai neemigruotų,nes yra atskiros zonos).Vyksta higienos mokymai darbuotojams. Juos moko gamybos vadovas. Taip pat vykdoma darbuotojų sveikatos kontrolė, plidomas „darbuotojų sveikatos žurnalas“ .
Įrangos priežiūrai naudojamos cheminės medžiagos, labai svarbu tinkamos koncentracijos. Įrangai valyti skirtos cheminės medžiagos žymimos raudona spalva. Maisto ruošimo įrankiai valomi priemonėmis pažymėtomis oranžine spalva.
- Microsoft Word 132 KB
- 2014 m.
- Lietuvių
- 13 puslapių (1858 žodžiai)
- Kolegija
- Erika
-